download-1-1200x800.jpg

در این مقاله قصد داریم در مورد عوامل برانگیزننده و تاثیرگذار بر وزوز صحبت کنیم

عوامل برانگیزاننده و تاثیر گذار بر وزوز

موارد مختلفی وجود دارد که به پیچیدگی وزوز می افزاید.

بررسی ها حاکی از افزایش وزوز با افزایش سن افراد می باشد؛ بطوریكه شیوع وزوز در بین افراد 40 ساله و مسن تر بیشتر می باشد.

از آنجا که بسیاری از این افراد دچار کم شنوایی هستند، به نظر می رسد کم شنوایی مرتبط با سن یک عامل محرک یا علت وزوز باشد، اما از آنجا که بسیاری از افراد در این محدوده سنی اغلب مشكلات سلامتی دیگری (به عنوان مثال دیابت) را تجربه می کنند، کاهش شنوایی مرتبط با سن به خودی خود ممكن است تنها عامل وزوز نباشد.

وزوز گوش معمولا بلافاصله پس از مواجهه شدید با نویز ظاهر می شود. در این موارد که وزوز گوش بلافاصله بعد از یک حمله شروع می شود، کم شنوایی بوجود آمده، محرک احتمالی یا علت اصلی وزوز تلقی می شود. با این حال در صورت قرار گیری مكرر در معرض نویز با سطوح پایین، وزوز ممكن است به طور ناگهانی ماه ها یا سال ها پس از قرار گیری در معرض نویز ظاهر شود.

در این مثال، وزوز گوش می تواند ناشی از کم شنوایی، ناشی از افزایش سن، قرار گرفتن در معرض نویز، ترکیبی از این دو عامل یا دیگر مشكلات سلامتی باشد.

همچنین وزوز گوش اغلب پس از یک دوره طولانی درمان با داروهای اتوتوکسیک (داروهای سم گوش) خاص مانند سیس پلاتین و آنتی بیوتیک های آمینوگلیكوزید که به نورون ها و سلول های مویی داخل حلزون آسیب می رسانند، ایجاد می شود.

در این موارد، چند هفته پس از شروع درمان، وزوز همراه با کم شنوایی بوجود می آید.

در حالی که احتمالا کم شنوایی حلزونی عامل مهمی در بوجود آمدن وزوز می باشد، اما سمیت سیستمیک این داروها (به عنوان مثال، نفروتوکسیسیتی، التهاب سیستمیک) می تواند از عوامل مؤثر در بوجود آمدن وزوز باشند.

دوزهای زیاد آسپیرین (ماده فعال آن استیل سالیک اسید می باشد)، که معمولا برای درمان آرتریت روماتوئید استفاده می شود، باعث بروز سریع وزوز و کاهش شنوایی حلزونی می شود.

با اینكه آسپیرین یک داروی تسكین دهنده درد می باشد اما به راحتی از سد خونی-مغزی عبور کرده و به احتمال زیاد تأثیرات زیادی بر CNS می گذارد.

همچنین وزوز با بیماری منیر، مولتیپل اسكلروزیس، دیابت، ضربه به سر، اختلالات گوش میانی، وستیبولار شوانوما، اختلالات مربوط به مفصل فک پایینی و سایر شرایط پزشكی همراه است.

بسیاری از داروهای درمانی با اینكه باعث کم شنوایی نمی شوند ولی با وزوز گوش در ارتباط هستند، با این حال درصد افراد مبتلا به وزوز بوسیله این داروها بسیار کم می باشد (به عنوان مثال، داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد مالاریا، NSAID و استروئیدها).

برخی افراد فكر می کنند که وزوز صرفا با کم شنوایی همراه است ولی لازم به ذکر است که این فرضیه نادرست می باشد زیرا افرادی وجود دارند که با وجود کم شنوایی دچار وزوز نمی باشند.

با این حال شروع وزوز ممكن است نیاز به کم شنوایی به علاوه برخی فاکتور های دیگر داشته باشد. وزوز احتمالا یک اختلال چند عاملی می باشد که درک و درمان آن دشوار است.


motion-sickness-0-1495744562.jpg

در این مقاله قصد داریم در مورد ارزیابی بیماری حرکت صحبت کنیم

ارزیابی بیماری حرکت

یكی از روش های ارزیابی بیماری حرکتی، ارائه پرسشنامه به این گروه از افراد می باشد. روش های مختلفی وجود دارد. معیار استاندارد (“MSSQ”) ( یا پرسشنامه بیماری حرکت می باشد که ابتدا توسط Reason و Brand ساخته شده و بعداً توسط Golding خلاصه و کوتاه گردید که نسخه کوتاه شده دربالین آن تحت عنوان ” MSSQ-S ” شناخته می شود. از (پرسشنامه شبیه ساز بیماری) می توان برای تعیین میزان سرگیجه افراد پس از انجام حرکت استفاده کرد.

روش دیگر جهت ارزیابی بیماری حرکت، ارائه حرکات تحریک کننده به فرد و بررسی مدت زمانی که طول می کشد تا فرد بیمار گردد. برخی فعالیت ها مانند حرکت دادن سر به بالا و پایین در حین چرخش بسیار تحریک کننده می باشند و می توان از مدت زمان مورد نیاز برای ایجاد حالت تهوع بعنوان معیاری جهت ارزیابی حساسیت فرد به بیماری حرکت استفاده کرد.

روش سوم، بطور غیر مستقیم حاکی از این است که پاسخ های وستیبولار چقدر قوی می باشند. به عبارتی دیگر این روش حاکی از این است که افراد فاقد حس، دچار بیماری حرکتی نخواهند شد. این ایده احتمالاً در اصل برگرفته از مشاهدات ویلیام جیمز می باشد: افراد بدون سیستم دهلیزی عموماً دچار بیماری حرکت نمی شوند.

به عنوان مثال، فاولر و همكاران ( 2014) گزارش کردند که دامنه VEMP در بزرگسالان جوان مبتلا به بیماری حرکت بزرگتر می باشد. دای و همكاران (2003) گزارش دادند که ثابت زمان aVOR به طور معكوس با بیماری حرکت مرتبط است.

 

برای تعیین وقت برای ارزیابی و مشاوره با شماره های 55474084-021 و 55474103-021 تماس حاصل فرمایید.


104554.jpg

در این مقاله قصد داریم در مورد بیماری شایع، بیماری حرکت (Motion sickness) صحبت کنیم.

تمرینات مورد نیاز در درمان بیماری حرکت

بیماری حرکت عمدتاً بوسیله استراتژی خوگیری (habituation) درمان می شود.

خوگیری به معنای قرار گیری مكرر در معرض حرکت، تلاش برای کاهش پاسخ های مغزی و همچنین ایجاد اضطراب کمتر و قابل پیش بینی تر می باشد.

خوگیری روشی می باشد که ارتش برای معالجه بیماری حرکت در هواپیماها استفاده می کند.

الگوهای حرکتی پیشرفته در این بیماری شامل حرکت توام سر و تحریک بینایی می باشد که بسیار مؤثر گزارش گردیده است. میزان بهبود در افراد با تحرک بالا (یعنی پرسنل نظامی) به طور کلی حدود 75 ٪ است.

روش

درمان باید “بطور مرتب” باشد. بدین معنا که درمان باید هر روز انجام شود، و نه یک بار در هفته یا با فرکانس کمتر. پاسخ به درمان همبستگی بهتری با تعداد جلسات درمان دارد تا شدت درمان.

تحریک باید به تدریج شدت یافته و پیشرفته تر گردد بطوریكه در ابتدا شروع تحریک با دامنه اندک بوده و فقط باعث سرگیجه یا حالت تهوع گردد اما به تدریج دامنه تحریک هر روز افزایش یابد.

• از حرکات تكراری سر می توان برای تحریک گوش داخلی استفاده کرد. تأکید این تمرینات، بهبود بینایی با حرکت سر نمی باشد (چیزی که در پروتكل “ثبات نگاه خیره” شاهد آن هستیم)، بلكه به سادگی حرکت دادن سر به صورت تكراری در محورهای افقی و عمودی می باشد. همچنین در این درمان به چالش کشیدن سیستم تعادل نیاز نمی باشد. تمرین های
“Puma” که برای درمان بیماری حرکتی در هواپیما ها طراحی شده اند، می توانند برای این منظور استفاده شوند.

• از تحریک اپتوکینتیک می توان برای تحریک سیستم بینایی استفاده کرد. تحریک اپتوکینتیک باید میدان بینایی بزرگتری را شامل گردد. بنابراین با پخش ویدیوهای مربوط به محرک اپتوکینتیک در سینماهای خانگی نیز می توان از مزایای این تحریک استفاده کرد.

• همچنین ترکیبی از حرکات سر و تحریک اپتوکینتیک می تواند بسیار مفید باشد. این کار دشوار است، مگر اینكه بیمار در کلینیكی واقع شود که در آن محیط دیداری بزرگی در حال حرکت است (شكل 1).

با وجود محیط دیداری بزرگ، تحریک سیگنالی را در سیستم دهلیزی ایجاد می کند که شبیه حرکت واقعی سر است. وقتی در این حین بیمار سر خود را به جلو/عقب خم می کند یا آن را از یک طرف به طرف دیگر می چرخاند، این عمل باعث ایجاد مغایرتی در سیستم می گردد که به آن اثر کوریولیس کاذب یا اثر ” pseudocoriolis ” می گویند. این مغایرت در دست یابی به خوگیری بسیار کمک کننده ی باشد.

درمان بیماری حرکت
شکل 1. ایجاد میدان بینایی متحرک به وسیله محرک های اپتومتری

داروها:

هیچ مطالعه ای در مورد تأثیر داروها بر روی این نوع بیماری در دسترس نیست. اما بر اساس تجربه فعالان این حوزه موارد زیر
می توانند کمک کننده باشند:
• از آرام بخش ها باید اجتناب شود مانند داروهای نوع والیوم، آنتی هیستامین ها، و “فنرگان (پرومتازین) ” یا “کومپازین”.
• داروهای برانگیزاننده مانند کافئین و/ یا ونلافاکسین ممكن است مفید باشند.
• از داروی اندانسترون می توان برای بهبود حالت تهوع استفاده کرد.


WhatsApp-Image-2020-03-22-at-4.34.42-PM.jpeg

در این مقاله قصد داریم در مورد شاخص های رشد ارتباطی کودک صحبت کنیم

والدین کودک باید به واکنش های دلبندشان در هر دوره زمانی دقت کنند و در صورت عدم تطابق با جدول زیر باید برای بررسی وضعیت شنوایی به کلینیک های شنوایی شناسی مراجعه کنند.

توجه بسیار مهم: دقت کنید که شنوایی هنجار در بدو تولد ضامن شنوایی هنجار در سال های بعد نمی باشد. به علت اینکه در بعضی از انواع کم شنوایی، آسیب به سیستم شنوایی با تاخیر ظهور پیدا می کند.

از تولد تا ۳ ماهگی

  • از جا پریدن در پاسخ به صدای بلند
  • ساکت شدن در پاسخ به صدا (خصوصاً گفتار)
  • لبخند زدن یا بخش بخش کردن در پاسخ به فردی که لبخند زده یا حرف میزند

3 تا 6 ماهگی

  • خیره ماندن روی چهره
  • پاسخ به اسم به شکل دنبال صدا گشتن
  • جستجوی منبع صدا یا گوینده
  • بغ بغ کردن، قل قل کردن، زوزه کردن و بازی با صدا

6 تا 9 ماهگی

  • تقلید کردن به صداسازی دیگران
  • صداسازی متفاوت برای شرایط متفاوت (شادی، خشم، گرسنگی)
  • تقلید صدا و اعمال آشنا
  • آغاز قان و قون کردن تکرار شونده (بابابا، ماماما)
  • بازی کلامی با الگوهای آهنگین، صداهایی که از نظر کیفیت شبیه گفتارند (شبیه صامت یا شبیه مصوت)

۹ تا ۱۲ ماهگی

  • با اعمال درخواست‌هایی را ادا می‌کند؛ هماهنگی اعمال بین اشیا و بزرگسالان (جلب توجه بزرگسالان به سمت اشیای مورد نظر؛ اشاره به اشیای مورد نظر، ضربه زدن، کشیدن و هل دادن بزرگسالان)
  • تقلید صداها/اعمال جدید
  • نمایش الگوهای پایداری از قان و قون کردن تکرار شونده، ایجاد صداهایی که شبیه آغاز کلمات هستند (ما –ما، د-د)

۱۲ تا ۱۸ ماهگی

آغاز تولید تک کلمات

جلب توجه / درخواست اشیا با استفاده از کلمات (مثل مامی)

کاربرد کلمات تشریفاتی “بای” “های”

مخالفت با گفتن نه، تکان دادن سر، دور انداختن و پرت کردن اشیا

۱۸ تا ۲۴ ماهگی

  • استفاده بیشتر از کلمات برای ارتباط
  • آغاز به کار گیری ترکیبات دو کلمه ای
  • تا ۲۴ ماهگی، به کارگیری ترکیباتی با معانی مرتبط (مثل “لباس ماما”)
  • تا ۲۴ ماهگی داشتن حداقل ۵۰ کلمه تقریباً مشابه بزرگسالان است.

 

۲۴ تا ۳۶ ماهگی

  • مشارکت در محاورت کوتاه
  • آغاز استفاده از زبان به شیوه‌ای خلاقانه
  • آغاز ایجاد جزئیات توصیفی که به هم که به فهم شنونده کمک می‌کند
  • آغاز به کار گیری حرف تعریف، خاتمه دهنده کلمات و غیره

Capture.png

در این مقاله قصد داریم در مورد بیماری منیر صحبت کنیم.

بیماری منیر می تواند به علت عفوت، ضربه، سیفلیس، مشکلات ژنتیکی و همچنین به علت دلایل ناشناخته که منجر به افزایش فشار مایع اندولنف می شود، رخ می دهد. مشخصه آن کم شنوایی حسی عصبی، وزوز، سرگیجه (حداقل 20 دقیقه) به همراه احساس کیپی و فشار در گوش است. توجه به این نکته ضروری است که همه این علایم به طور همزمان رخ نمی دهد و بعضی از آنها ممکن است در طول حملات متناوب سرگیجه در این بیماری رخ دهد. این بیماری به طور معمول بین سنین 40 تا 60 سال رخ می دهد.

وزوز گوش در این افراد اکثرا حاوی فرکانس پایین است که به صورت “هوهو” گزارش می شود

بیماران کیپی گوش را به این صورت گزارش می کنند که باد پشت گوش جمع شده است و بیماران دوست دارند بینی خود را محکم بگیرید و محکم پشت گوش باد بندازند که گرفتگی گوششان برطرف شود.

اگر سرگیجه هایی دارید که بیشتر از 20 دقیقه طول بکشد باید برای ارزیابی های بیشتر و تشخیص افتراقی آزمایش های تشخیصی بیشتری انجام شود.

برای معاینه و ارزیابی سیستم تعادلی و استفاده از خدمات کلینیک تخصصی آوای مهر با شماره های 55474084-021 و 55474103-021 تماس حاصل فرمایید.

 

 

 


تمامی حقوق برای کلینیک شنوایی سنجی آوای مهر محفوظ می باشد.

Copyright© 2019 eleven.ir
آدرستهران - خیابان ولیعصر - پایین تر از منیریه - چهارراه مدرس - ساختمان مدرس پلاک 8 طبقه سوم واحد 8تلفن:+98(21)55474084